1955

ANY 1955

La historia de Cal Cobo comença el febrer de l’any 1955 quan el Joan Cobo Coma inicia el seu negoci agafant el traspàs de l’obrador de la pastisseria Piu Carulla, un dels iniciadors dels carquinyolis a l’Espluga de Francolí. El local no tenia gaires luxes ja que era un espai petit, amb un forn de llenya i sense aigua corrent.

1964

ANY 1964

L’empresa es va anar expandint, la producció augmentava i es va passar a dir Especialitats Cobo. Aquest any va ser un any de canvis ja que, el Joan, va haver de prescindir del local, a causa d’un elevat preu del lloguer, i buscar-ne un altre.
El Joan i la seva esposa Maria, van acceptar el traspàs de la Pastisseria Borges (pastisseria tradicional en venta al detall de pastisseria i comestibles, que tenia un obrador per l’elaboració) al C/ Torres Jordi, 8, on es troba l’actual pastisseria.

Així doncs, es va crear la Pastisseria Cobo i es va unificar amb Especialitats Cobo. L’any 1972 van comprar l’edifici i van poder adequar-lo a les seves necessitats i ampliar la façana del que seria l’establiment de queviures i Pastisseria.

1979

ANY 1979

Durant l’any 1979 l’expansió de l’empresa els va portar a ubicar Especialitats Cobo al “Capuig” ,a un espai més gran, on hi cabrien tres màquines semiautomàtiques i dos forns de butà per poder desenvolupar l’activitat productiva el més eficientment possible.

Durant la dècada dels 80 l’empresa, amb ajuda de diferents distribuïdors, es va donar a conèixer a tot Catalunya i repartia les especialitats arreu del territori. Per aquest motiu, es va necessitar, novament, un canvi d’ubicació per poder seguir amb la producció i venta de productes.

1990

ANY 1990

L’agost de 1990 es va inaugurar la que seria la nova fàbrica d’Especialitats Cobo, i l’actual, la qual s’ha anat ampliant i innovant paulatinament, tant en nombre d’especialitats produïdes – moltes de les quals amb la incorporació de la xocolata com a complement al producte – com en tecnologia.

2005

ANY 2005

Després de 30 anys de la primera reforma de la botiga, Joan Cobo Vilà, el fill de Joan Cobo Coma, i la seva esposa Marta, que actualment porten la Pastisseria, van decidir fer un pas endavant i reformar la Pastisseria.

El motiu pel qual van decidir fer la reforma era perquè la part de queviures no podia competir amb les grans superfícies que s’havien instaurat al poble i a la comarca. Per aquest motiu, en van suprimir bona part de manera que van incrementar la part dedicada a la pastisseria artesana, com per exemple un gran assortir de xocolates artesanes, pastes de te i un bon ventall de pastissos semifreds i de fruites. A més d’incorporar-hi la venta de totes les especialitats que es fabriquen a Especialitats Cobo.

ACTUALITAT
FÀBRICA D’ESPECIALITATS COBO

FÀBRICA D’ESPECIALITATS COBO

Actualment, i des dels seus inicis, a la fàbrica d’Especialitas Cobo s’hi fabriquen totes les especialitats de carquinyolis, Marilyn’s, cubans i neules.

Tots els productes es banyen amb xocolata i estan fabricats amb ingredients i matèries primeres de màxima qualitat. Totes els productes s’exporten per tot el territori català.

PASTISSERIA COBO

PASTISSERIA COBO

En l’actualitat, a la Pastisseria Cobo, s’hi elaboren tots els pastissos, i postres per a pràcticament tots els restaurants de la zona de la Conca de Barberà.

A més, s’hi elaboren els típics torrons, panellets, figures de pasqua i mones, per poder continuar celebrant les tradicions.